Lost FORUM: Zagubieni, forum, season 4 download, napisy, odcinki, tapety, sezon 4 czwarty, Josh Holloway, Sawyer, rmvb, avi, torrent

Lost | FAQ | Szukaj | Użytkownicy | Grupy | Mapa forum | RSS | Zaproś
Rejestracja | Zaloguj
 Ogłoszenie 
Sezon 4 zakończony

Dotacje dla forum. WYŚLIJ SMSa i pomóż w opłaceniu serwera - kliknij TUTAJ

4x13/14 There's No Place Like Home part 2: Wersja AVI | Wersja RMVB | Torrent | Napisy | Dyskusja
4x12 There's No Place Like Home part 1: Wersja AVI | Wersja RMVB | Torrent | Napisy | Dyskusja
4x11 Cabin Fever: Wersja AVI | Wersja RMVB | Torrent | Napisy | Dyskusja

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
4x01 The Beginning of the End
Autor Wiadomość
Dusqmad 
Administrator

Wysłany: 2008-01-31, 19:50   4x01 The Beginning of the End

Wydarzeniom mającym miejsce na wyspie nie można niczego zarzucić: jest akcja, jest strasznie (Hurley i Jacob), ale przede wszystkim nie brakuje mrocznego klimatu. Początek tego sezonu znacznie różni się od wszystkich poprzednich odcinków serialu, ale przecież o to chodzi. Każdy sezon wprowadza coś więcej i podgrzewa fabułę. Fatalnym pomyslem jest jednak zrezygnowanie z retrospekcji. O ile wydarzenia na wyspie ogląda się z zapartym tchem, tak wydarzenia mające miejsce po powrocie strasznie irytują i sprawiły, że po oglądnięciu odcinka byłem strasznie zawiedziony. Rozumiem, że ciężko było już o zrobienie sensownych retrospekcji (matka Jina prostytutką), ale można było się ograniczyć jedynie do wydarzeń na wyspie. Twórcy myśleli pewnie, że urozmaicą tym "Zagubionych", wprowadzą jeszcze więcej tajemnic. Ale owe tajemnice w ogóle mnie nie interesują – Oceanic Six itp. To się nadaje do nowego serialu. Wiem, że to zupełnie przewróci serial do góry nogami, ale już teraz mieliśmy nadmiar tajemnic i z niecierpliwością czekaliśmy na wyjaśnienie każdej z nich. Przesyt jest równie niepożądany jak głód. Jak to będzie dalej tak wyglądać to LOST będę oglądał jedynie ze względu na wartość sentymentalną.

Morgoth 
Ben

Wysłany: 2008-02-01, 16:48   

OSTRZEŻENIE PRZED SPOILERAMI

Nie doczekaliśmy się wiecznej sceny oka na początku serialu^^
Myślę że odcinek jest bardzo dobry, zrobiony z umiarem, nie jest tego za dużo ale na pewno nie za mało
to co zobaczył Hurley w jungli bylo po prostu :D :D :D :D :D i tak w nieskończonośc :P
Jakoś nie podoba mi sie to co tworcy wprowadzili do serialu czyli te widoki z przyszlości (flashbacki czy jakos tak^^)
Z niecierpliwoscia bede czekal na nastepny odcinek :)
Ocena odcinka: 8/10

You are exactly where you want to be

mouse888 
Zagubiony

Wysłany: 2008-02-01, 17:16   

odcinek bardzo fajny
z niecierpliwością czekam na następny :-D
szkoda że Charlie nie żyje :(

Morgoth 
Ben

Wysłany: 2008-02-02, 16:37   

Be Carefull ;)

w tym odcinku najbardziej mnie dziwi stan psychiczny Hurleya, czyżby jednek był jakimś psycholem^^ czy to poprostu działanie wyspy ujrzelismy...

mouse888 
Zagubiony

Wysłany: 2008-02-02, 18:49   

a może był z nim aż tak związany emocjonalnie że go widzi, chociaż w działanie wyspy jest bardzo prawdopodobne :D
chciałbym żeby wyspa ożywiła Charliego :D , fajnie byłoby znów go widzieć ;-)

Morgoth 
Ben

Wysłany: 2008-02-02, 18:54   

z tego co (z nie pamiętam skąd :P ) zrozumiałem to pojawiac mogą się tylko ci co zgineli na wyspie a Charlie zginął poza nią^^
też bym chciał żeby go ożywili ale to niemożliwe... :/
widział Charliego poza wyspa ale na wyspie widział Jacoba... nawet nie wiem co o tym myślec... może jest jakoś wyjątkowy^^

mouse888 
Zagubiony

Wysłany: 2008-02-03, 01:26   

ciekawe czy na koniec wszystkich serii Lost'ów wyjaśnią się te zagadki
te i jeszcze wiele innych

powerr 
Kate

Wysłany: 2008-02-03, 02:11   

Właśnie skończyłem oglądać i muszę stwierdzić że ten odcinek do najlepszych nie należał :!:
Po tak długiej przerwie spodziewałem się czegoś lepszego.

Fajną sceną było to jak Hugo zobaczył Jacoba w tej chacie :!:

Ogólnie oceniam odcinek 6/10 :)

Morgoth 
Ben

Wysłany: 2008-02-03, 09:15   

ja nie mam do nich żalu że dali taki "słaby" odcinek, jakby dali jakiś super to by nie mogli utrzymac poziomu i sezon robiłby się coraz gorszy, a poza tym ciężko o jakiś super odcinek będący pierwszym odcinkiem^^ Ale cieszę się że już na samym początku zobaczyliśmy Jacoba :)

Dusqmad 
Administrator

Wysłany: 2008-02-03, 12:30   

Słaby, ale co go takowym czyni? Jest świetna scena z Hurley'em i Jacobem, która potrafi wyzwolić emocje, następuje podział rozbitków i John zaczyna dowodzić, jest szczypta dramatu za sprawą śmierci Charliego, mroczny klimat jakiego nie było od dawna...

Przy okazji zapraszam do przeczytania pierwszego postu w temacie, dodałem swoją opinię.

katja 
Zagubiony

Wysłany: 2008-02-03, 12:51   

wlasnie obejrzalam ten odcinek i szczerze mowiac spodziewalam sie czegos lepszego. owszem wszystkie wymienione we wczesniejszych postach wydarzenia byly na poziomie ale zawiodlam sie bardzo przez te wstawki z przyszlosci :-/

Dusqmad 
Administrator

Wysłany: 2008-02-03, 12:56   

A dysponuje ktoś informacjami, czy już w każdym odcinku czwartego sezonu będą występowały te wstawki z przyszłości?

sezamek
Zagubiony

Wysłany: 2008-02-03, 21:58   

Tak prawdopodobnie w każdym. Ale nie tylko będą jeszcze sceny, co działo się przed trafieniem na wyspę. :-)

katja 
Zagubiony

Wysłany: 2008-02-04, 11:43   

to bez sensu, bardzo mnie rozczarowala ta czesc IV sezonu. ale nie mowmy hop, moze bedzie lepiej :-)

Albert 
Zagubiony

Wysłany: 2008-02-04, 18:53   

Mi odcinek strasznie się spodobał. Hurley i Jacob to było coś. No i podział rozbitków. Zakończenie trochę słabe, bywały lepsze ale i tak będę wyczekiwał na następny odcinek

Rozderca
Zagubiony

Wysłany: 2008-02-06, 13:24   

W sumie to dzieki Jacob'owi ten odcinek "jakos wyglada" :mrgreen:

powerr 
Kate

Wysłany: 2008-02-06, 15:05   

Rozderca, zgadzam się z tobą w 100% :!:
gdyby nie ta scena to ten odcinek był by bardzo mizerny, no jeszcze całkiem dobra sceną (ratującą ten odcinek) był podział rozbitków – na tych którzy poszli z Lockeiem i tych którzy zostali z Jackiem :!:

UWAGA w dalszej części występują spoilery
Dusqmad napisał/a:
A dysponuje ktoś informacjami, czy już w każdym odcinku czwartego sezonu będą występowały te wstawki z przyszłości?

Będą występowały i Flashforwardy (przebłyski przyszłości) i Flashbacki (przebłyski przeszłości)

04x02 - Confirmed Dead
postaci flashbacków: Ludzie z ekipy ratunkowej

04x03 - The Economist
postać flashforwardów: Sayid

04x04 – Eggtown
postać flashforwardów: Kate

04x05 - The Constant
postać flashbacków: Desmond

04x06 - The Other Woman
postać flashbacków: Juliet

04x07 - Ji Yeon
postać flashforwardów: Jin i\lub Sun

04x08 - Meet Kevin Johnson
postać flashbacków: Michael

spoilery proszę w dziale spoilerów. W tym przypadku zmniejszyłem rozmiar. :) Kolor czerwony proszę zostawić dla moderatora, tak będzie przejżyściej

niunia 
Charlie

Wysłany: 2008-02-07, 01:24   

Odcinek bardzo mi się spodobał.
Scena z Hurley'em i Jacobem była jednym słowem rewelacyjna; bardzo trzymała w napięciu, aczkolwiek wywołała u mnie nawet i strach.
Śmierć Charliego.. aż mi się łezka w oku zakręciła jak Claire się o tym dowiedziała..
Miło było go zobaczyć w "wyobrażeniach" Hurleya.. Szkoda, ze jego los tak się skończył. W moich oczach jest największym bohaterem ze wszystkich.
Rozbitkowie się podzielili, na czele jednej grupy stanął Locke. Mam mieszane uczucia co do tego..
No i najlepsze, to na co długo czekałam :

Jack&Kate <33

sumodhc
Zagubiony

Wysłany: 2008-02-07, 11:24   

hmm, ja powiem szczerze, że już trzeci sezon serialu mnie rozczarował. Po genialnym pierwszym i drugim sezonie, autorom chyba ciężko już było wymyślić coś równie dobrego i zaczęło się takie z deka przeciąganie, ściemnianie, powiem wręcz tele-nowelowanie. no nie zmienia to faktu że obejrze cały czwarty sezon :-) może im się polepszy. pozdro.

MarQuess_Axel93 
Sayid

Wysłany: 2008-02-12, 20:02   

Bardzo ciekawy, fajny odcinek. Po obejrzeniu można spodziewać sie co będzie w najbliższych odcinkach . Zachęcam do obejrzenia ;-)

Odpowiedz do tematu