na pewno to nie jest Jacob Ponieważ w którymś z ostatnich odcinków z 4 serii ,Christian Scheppard mówi do Johna coś w stylu ,że zastąpi Jacoba. Dokładnie nie pamiętam, ale było powiedziane, że Christian nie jest Jacobem. Że John nie jest gotowy go jeszcze zobaczyć coś w tym stylu
_________________ everybody on this this island will be killed .
Ja już mówisz to przetaczaj konkrety. Christian siedział na krześle Jacoba kiedy Locke przyszedł do niego. Cytuje zmarłego Jacoba: " Nie jestem nim, ale mówię w jego imieniu " No to chyba proste, że w jego wcieleniu jest Jacob.
No to chyba proste, że w jego wcieleniu jest Jacob.
No nie do konca. Moze to nie wyspa tylko Jacob ta uzdrawia kogo mu sie podoba.
Locke byl mu potrzebny, Shephard senior no niewiem potrzebowal jakiegos zioma ktory bedzie mu lojalny itd. a ozywienie powoduje ze ktos czuje wielki dlug (chyba xd)
Ja bym powiedział tak jak ktoś to już zdążył zrobić :,,Nie jestem nim ale mogę mówić w jego imieniu", tak powiedział Sheppard wydaje mi się tak jak komuś tam że to jest jedno z wieeelu martwych wcieleń Jacoba a Jacob nie chciał się "ukazywać w całości" Locke'owi więc pokazał się jako Christian, z drugiej strony dlazego się takim pokazał Michaelowi? Czyżby to było jego główne wcielenie... spodobało mu się to ciało albo coś
marcin, w odcinku 4x11 Cabin Fever Christian Shephard na pytanie czy jest Jacobem odpowiedział: "Nie, ale mogę mówić w jego imieniu". Ma też inny głos niż ten który słyszeliśmy w odcinku 3x20 Man behind the curtain. Szkoda się dziwić że Claire powiedziała do niego tata, w końcu to jest jej tato, ale ona powiedziała to do Christiana a nie do Jacoba