Matthew Fox (serialowy Jack) zdradził nam kilka rzeczy odnośnie 6 sezonu LOST:
1) Jack i Locke znów będą rywalizować. - I tu rodzi się pytanie: czy Locke zmartwychwstanie?
2) Opening sezonu szóstego będzie następstwem scen znanych z finału, ale ma być w nim zawarte także coś nowego.
3) Nie będzie flashbacków, tzn. wszystko będzie się działo w jednym czasie.
4) Finał będzie zaskakującym, zapierającym dech w piersiach, cudownym
W Lostpedii znalazłem to, dodałem jeszcze coś od siebie
Odcinki:
rc1 - Lost: Destiny Found - prawdopodobnie 20 stycznia 2010
1&2 - LA X - prawdopodobnie 20 stycznia 2010
3 - Everything Has a Reason - prawdopodobnie 27 stycznia 2010
4 - On the Warpath - prawdopodobnie 3 luty 2010
17&18 - Enola Gay - prawdopodobnie 12 maja 2010
Wszystkie nazwy oprócz pierwszych dwóch pochodzą z nieoficjalnych źródeł i mogą się różnić od ostatecznch , pierwszy i drugi zaś będzie miał tytuł LA X - jest to lotnisko w Los Angeles na którym miał wylądować lot Oceanic 815, tytuł dowiedzieliśmy się z nowej gry ARG, filmik imitujący włamanie do ABC można znaleźć na tej stronie: http://damoncarltonandapolarbear.com/dcpb/
No ładnie, ładnie A ten wstęp puszczą jako jeden, 1,5 godzinny [tak jak finały] czy trzeba będzie czekać? Kurde, już nie mogli mu dać innego tytułu, ten jest tak cholernie intrygujący że chyba nie zasnę w nocy
Te pierwsze 2 odcinki chyba puszczą razem, tak myślę , dokładnie, tytuł jest intrygujący, ciekawe jak oni to wszystko pokażą akcja będzie się działa w LA czy w LA i na wyspie, ja już nie mogę się doczekać
Edit: Beezqp w Teoriach, napisałeś:
Cytat:
Ciekawe, czy w 6 sezonie rzucą trochę światła na Black Rock i jego załogę oraz na postać Alvara Hanso...?
W Lostpedi też pisze:
Dowiemy się więcej o Czarnej Skale, jeden z odcinków może być w całości poświęcony temu tematowi.
Mogłem tego nie czytać, teraz to już naprawdę nie będę mógł spać
Dlatego nie cierpię spoilerów ( czasem zwycięża smak (nie)wiedzy)
Pamiętam jak byłam przy V sezonie i natknęłam się na
jakieś forum Lost i ktoś miał w avatarze Locka, jak się wiesza ...
Heh, to ja zacząłem oglądać Lost od zera to już było po 4 sezonie i jak usłyszałem Drive Shaft wykonujący You All Everybody to chciałem poszukać tego utworu w necie. I znalazłem na jakiejś wrzucie czy last.fm a pod spodem komentarze "poor Charlie [*][*][*] RIP" itp. Kolejną taką wpadkę zaliczyłem jak czytałem o serialu na wikipedii po zaliczonych 2 sezonach. Czytałem ostrożnie, żeby czasem nie natknąć się na coś o czym nie wiem ale i tak przeczytałem mimowolnie informację, że "w serialu znajdują się futurospekcje, ukazujące losy bohaterów po opuszczeniu wyspy". To były moje dwie największe wpadki jeśli idzie o spoilery do tego serialu
Ale takie pomówienia od twórców jeszcze przed emisją serialu to ja lubię, mówią mało, przeważnie intrygują jeszcze bardziej a do tego czasem okazują się być tylko plotkami albo specjalnie rozpowszechnianymi fałszywymi informacjami.
Wysłany: 2009-08-16, 22:52
No jak by nie było ten jest chyba najbardziej intrygujący ze wszystkich. Kilka napisów i to oko gdzie możliwe może się okazać że to oko Jacka z pierwszego odcinka pierwszej serii.
Niedawno fan Lost wybrał się na Hawaje, gdzie kręcony zostanie serial, zauważył, że kościół Mr. Eko został odbudowany i na dodatek rozbudowany, na około jego zamontowano system nawadniający rośliny, w zeszłym roku konstrukcji nie było, z obozu rozbitków została sama kuchnia.
Źródło: the-odi.blogspot.com
Jak myślicie co to znaczy? Ja jestem zdziwiony, zabrakło mi słów , może Eko już w 1 odcinku?
To całkiem prawdopodobne, niedawno czytałam coś o tym na DarkUfo
W ogóle ciekawe teorie ludzie tam tworzą, ostatnio było wyczerpująco o tym,
że Jack jest niby diabłem, a Rysiek czarnym aka dymem
mam pytanie bo chyba sie pogubilem
czy cialo Locke'a znajdowalo sie praktycznie w tym samym miejscu i czasie gdzie Ben (z Lockiem u boku) zabil Jacoba? tzn... czy bylo 2 Lockow na koncu 5 sezonu?
Tak dokładnie, gdy Ilana i jej spółka przyszli do Richarda i pokazali mu że w skrzyni jest Locke, ten fałszywy i Ben byli w tym samym czasie w pomieszczeniu w posągu czyli było 2 Locków jednocześnie^^, btw wg mnie chyba zły dział na takie pytanie
Nowy spoiler:
Na plan LOST poszukiwany jest aktor pomiędzy 30 a 50 rokiem życia, który wcieli się w bohatera o imieniu Lennon. Lennon to: nerwowy, troszkę niechlujny facet, który nie lubi przebywać długo w zamkniętych pomieszczeniach, jest rzecznikiem i tłumaczem prezesa/szefa zagranicznej korporacji oraz negocjatorem, jest bardzo wpływowy chodź ma dość niską pozycję w firmie
źródło: darkufo.blogspot.com
hm... kto to może być, myślałem najpierw że to nasz Ezaw, wróg Jacoba,czy jakoś tam , ale po dłuższym zastanowieniu wątpię w to, a jak wy uważacie?
Na plan LOST poszukiwany jest aktor pomiędzy 30 a 50 rokiem życia, który wcieli się w bohatera o imieniu Lennon. Lennon to: nerwowy, troszkę niechlujny facet, który nie lubi przebywać długo w zamkniętych pomieszczeniach, jest rzecznikiem i tłumaczem prezesa/szefa zagranicznej korporacji oraz negocjatorem, jest bardzo wpływowy chodź ma dość niską pozycję w firmie
źródło: darkufo.blogspot.com
Wybrano już aktora jest nim John Hawkes oto zdjęcie:
W obsadzie 6 sezonu zobaczymy jeszcze japońskiego aktora Hiroyuki Shimosawa, wystąpił między innymi w:Ostatnim Samuraju i Godzinach Szczytu 3
Ma zagrać bardzo ważną postać.
Ten tajemniczy bohater będzie mentorem Johna Locka, kimś w stylu
Obi - Wana i Pana Miyagi w alternatywnej rzeczywistości zmienionej
przez wybuch bomby Jughead. Być może jest on uosobieniem samej
wyspy i pomoże Lockowi odkryć jego przeznaczenie - obrona wyspy
przed mocami ciemności
I wybuchła dyskusja, że być może to ojciec Sun, co o tym myślicie ?
2) Posty z bloga Jorge Garcia:
- Dziś wypełniłem wszystkie papiery związane z pracą w LOST po raz ostatni. Dziwne.
- Powiem tylko tyle, przeczytałem już scenariusz do „LA X.” Jest niesamowicie ekscytujący.
On tak specjalnie mówi, żeby wszyscy czuli podnieyę,
to tak jak jakiś zespół mówi : "ten album będzie inny niż pozostałe,
będzie rewolucja" a potem okazuje się, że shit, no , ale nie przeczę ...
eee, macie problem, rozjaśnij sobie fotkę w programiku jakimś
proszę ...
<kliknijcie, by powiększyć, rozmiar mniejszy, bo strasznie widać piksele>
Locke stoi tyłem, bo ... jest odwrócony ?
Zaznaczam, że na Comic Con, był jakiś pokaz tych plakatów
i na jednym nie było połowy postaci dopiero po podświetleniu .